Roulette

Roulette

Bij het Roulette spel zijn er veel manieren van spelen, diverse tactieken en winkansen.

Vaak is de roulette tafel live zichtbaar waarbij een croupier het balletje in tegengestelde richting van de draaiende tafel “schiet”. Het balletje zal vervolgens op een van de nummers vallen, uw manier van inzetten bepaalt hier of en hoeveel u wint.

Roulette wiel tafel
Roulette Tafel Verdeling

Inzetten & Winkansen

De winst is afhankelijk van uw inzet, hoe kleiner de kans, hoe hoger de uitbetaling. Er zijn enorm veel manieren van inzetten, de meest gespeelde is Zwart/Rood of op uw eigen geluksnummer(s). Wanneer u het nummer goed heeft, is het een “direct hit” en krijgt u 36x plus uw inzet.

Links ziet u een afbeelding van hoe de tafel er uitziet, hierop kunt uw inzet doen.

U kunt op veel plekken inzetten, als u op een nummer, of een serie nummers plaatst, wordt dit een ‘Inside bet’ genoemd. Alle inzetten die hierbuiten worden gezet, denk aan rood/zwart of de kolommen, even, oneven etc. worden ‘Outside bets’ genoemd. Afhankelijk van het casino waar u speelt, zijn er nog meer mogelijkheden, dit zijn de spellen ‘Zero’, grote serie, kleine serie, orphelins en het buren spel. Hieronder worden deze spellen verder toegelicht.

Kleine Serie

Bij Kleine serie speelt u met 12 nummers, de nummers welke u speelt zijn de nummers aan het onderkant van het rad (27 t/m 33). De naam Kleine Serie wordt ook ‘tiers’ genoemd, dit komt uit de Franse taal, daar noemt men het namelijk ‘tiers du cylindre’. Wat weer betekend ‘1/3e van het rad’. Bij dit spel zet u 6 fiches in, de uitbetaling van alle fisches is split, wat 18x uw inzet is.

Grote Serie

In dit spel speelt u ‘de buren van 0’, ook dit komt weer uit de Franse taal ‘voisins du zero’. Bij dit spel speelt u bijna de helft van het rad, maar deze keer aan de bovenkant. De inzet is ook groter dan bij de Kleine serie, namelijk 9 fiches. De uitbetaling verschilt per nummer, dit komt door de combinaties welke worden gemaakt. Bij 0-2-3 en 25-29 wordt een dubbele inzet geplaatst. Bij 0,2 of 3 krijgt u dus 24 fiches terug (2x een straatje + 2 fiches welke zijn ingezet).

Zero spel

U speelt dit spel met 4 fiches op en rondom het getal 0. Op nummer 26 wordt 1 fiche neergeled, de rest van de 6 nummers wordt als split ingezet. Hierbij is dus de uitbetaling 18x (in geval 26 is de uitbetaling 36x).

Orphelins

Orphelins wordt over het algemeen niet vaak gespeeld. Totaal wordt er gespeeld op 8 nummers, waarbij u 5 fiches inzet. Op het nummer 1 wordt een fiche neergelegd, de rest wordt als split neergelegd op 6/9, 14/17, 17/20 en 31/34. Aangezien 17 2x als split wordt geraakt, is het dus eigenlijk een direct hit en wordt er 36x uitbetaald.

Buren Spel

Het buren spel heeft diverse inzetmogelijkheden. U kunt kiezen om 1,2 of met 3 buren te spelen. Het meest gebruikelijk is 1 getal waarbij 2 buren links en 2 buren rechts worden gespeeld. U zet dan 5 fiches in, waarbij alles direct op de getallen ligt. Bij de andere opties wordt de inzet dus 3 of 7 fiches. (Allen direct)

Roulette nummers

De verdeling van de getallen op het “wiel” (0-36) zijn hoogstwaarschijnlijk bedacht door Blaise Pascal. Deze verdeling is zodanig dat er geen getal kleiner dan 18 en groter dan 18 (met uitzondering van getallen 5 & 10) naast elkaar ligt. Dit geldt ook voor de kleuren. Dit heeft echter geen invloed op de kans, de nummers bevinden zich in een vastgestelde volgorde op het roulette wiel. 

Roulette Tafel